Ministrului Educaţiei s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, din partea elevilor. Cîmpeanu îi ironizează pe tineri

Mai multe asociaţii de elevi au depus o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru abuz în serviciu. După 30 de zile de la intrarea Ordonanţei de Urgenţă în Monitorul Oficial, metodologia de decontare a transportului elevilor nu a fost dată, astfel fiind încălcată OUG 50/2021, susţin elevii. 

Elevii sunt nemulţumiţi pentru că nu a fost respectată ordonanţa cu privire la transportul navetiştilor şi îl acuză pe ministru că nu este interesat de problemele acestea. Tinerii menţionează că sunt în jur de 300.000 de navetişti care nu îşi pot desfăşura activitatea aşa cum trebuie din cauza problemellor transportului public. Ei aşteaptă în acest moment să vadă cum vor evolua plângerile.

„Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor. Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare. Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a declarat, la Antena 3, Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.

Ministrul Educaţiei i-a ironizat pe elevi, spunând că nu ştia că aceştia vor să meargă la şcoală în vacanţă. 

„Elevii sunt în vacanţă. În vacanţă, pe vremea mea, elevii nu mergeau la şcoală, deci nu făceau naveta la şcoală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze şi acelor elevi care neştiind că sunt în vacanţă au dorit să meargă la şcoală şi n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la şcoală din cauza acestei întârzieri. Dreptul de a demola este un drept important. Îl susţin. Aş ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce şi-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educaţiei şi să facem şi ceva construcţie în educaţie. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanţă”, a spus ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.