Start la înscrieri, la Școala Profesională Germană Kronstadt. Aceasta este prima unitate de învățământ dual din România

Din această săptămână au pornit înscrierile la prima unitate de învățământ în sistem dual din România, Școala Profesională Germană Kronstadt. Școala funcționează după model german, fiind de mai mulți ani, un model de bună practică pentru învățământul dual autohton. 

Pași pentru înscrierea la Școala Profesională Germană Kronstadt în perioada 05-14.07.2021

  • Pasul 1: Alegerea unei meserii;
  • Pasul 2: Verificarea numărului de locuri disponibile în funcție de meseria aleasă. La Schaeffler România: operator pe mașini unelte cu comandă numerică (77 locuri), electromecanic (43 locuri), sculer matrițer (19 locuri), confecționer articole din piele și înlocuitori (10 locuri), sudor (10 locuri) și mecanic utilaje și instalații în industrie (79 locuri).
  • Pasul 3: Test de cunoștințe și aptitudini & un prim interviu de înscriere

Înscrierile se pot face pe https://www.campustehnicbrasov.ro/ unde sunt așteptați toți cei care doresc să învețe o meserie. Portret de candidat: să își dorească să devină un bun profesionist, să îi placă să lucreze într-un domeniu tehnic, cu mașini și să fie dispus să investească în dezvoltarea sa, prin studiu şi pregătire.

Școala Profesională Germană Kronstadt este din 2018 parte a Campusului Tehnic Brașov și a preluat modelul dual vestic care se bucură de succes și popularitate crescută în țări precum Germania și Austria. Acesta presupune o colaborare strânsă între unitatea de învățământ și fabrici- în care elevii învață meserii tehnice căutate pe piața muncii în condițiile cele mai moderne și performante: la școală partea teoretică, iar în atelierele performante ale companiilor, partea practică.

După 3 ani de studiu tinerii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională. Șapte generații de ”meseriași” au terminat școala deja, iar majoritatea au fost angajați de Schaeffler România sau firme partenere. În Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România elevii își derulează aprox. 60% din orele de pregătire practică sub îndrumarea instructorilor și au primul contact cu meseria pe care o învață. Peste 37% din elevi au ales compania Schaeffler ca partener de studiu și potențial viitor angajator în anul școlar care se apropie de final, iar în acest an la Schaeffler România și-au derulat stagiul de practică 300 de elevi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.