Cum „pui pe liber” un jucător de la FC Brașov Steagu Renaște: „Se fini la contract”. Marian Ivan: „La Brașov există o istorie a fotbalului și nu face fiecare cum vrea, după bunul plac”

Foto: gsp.ro

Situația FC Brașov Steagu Renaște  este neclară, iar litigiile riscă să apară înainte ca acest club să intre în competițiile oficiale. De altfel, după ce antrenorul anunțat al clubului, Ilie Stan, a „pus pe liber” mai mulți fotbaliști, jucătorii au anunțat că se vor adresa  Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (sindicatul fotbaliștilor). De asemenea, fosta glorie a FC Brașov, Marian Ivan,  a criticat modul în care se pun bazele noii echipe fanion a Brașovului. 

Mai exact, după ce a fost instalat pe banca FC Brașov Steagu Renaște, Ilie Stan, a început să „ia la puricat lotul”, iar în mai multe etape, a anunțat mai mulți jucători că nu intră în vederile sale.

„Mulți dintre noi mai au contracte cu Corona. Ilie Stan nici măcar nu este antrenor cu contract la FC Brașov. Cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru aceste decizii, indiferent că este vorba de conducerea de la Corona sau FC Brașov”, au declarat jucătorii pentru Monitorul Expres. 

„Îi reamintesc domnului primar că s-a opus cu vehemență în iarnă, ca această echipă, devenită FC Brașov să mai existe”

Noul proiect fotbalistic al Brașovului a fost luat la bani mărunți și de fostul mare jucător de la FC Brașov, Marian Ivan (al cărui fiu, Cosmin Ivan, a fost pus pe liber de Ilie Stan), printr-o scrisoare transmisă către gsp.ro. 

„Prima dată se numește președintele și apoi el își alege colaboratorii. După ce a fost instalat verbal, d-l antrenor (Ilie Stan – n.n.) a început să dea afară mare parte dintre foștii jucători, spunându-le că nu au contract cu noua echipă, al cărui antrenor este. Nu poți să îi spui unui jucător că ”se fini la contract”, că pe contractul ăla sunt niște date scadente și băieții aceștia și-au îndeplinit toate obiectivele sportive până acum… și nu poate să îi dea afară niște persoane care nu au nici măcar contract oficial cu FC BV în acest moment. Nu poți evalua niște jucători, după câteva antrenamente și un meci-două amicale, dacă ești un antrenor profesionist și obiectiv, nu subiectiv… La Brașov există o istorie a fotbalului și nu face fiecare cum vrea, după bunul plac, cu cea mai importantă echipă din Brașov. Chiar dacă ești într-o funcție importantă, în acest moment, nu trebuie să uiți că foarte mulți oameni au contribuit direct ca acest club să fie iubit și respectat în fotbalul românesc și nu numai… ”, se arată în scrisoarea amintită. 

 Marian Ivan a mai amintit și că primarul Allen Coliban a încercat să desființeze echipa de fotbal de la Corona, încă din luna martie a acestui an.

„Îi reamintesc d-lui primar că s-a opus cu vehemență în iarnă, ca această echipă, devenită FC Brașov acum, să mai existe! Ba chiar a pus pe ordinea de zi a unei ședințe de CL , înainte de startul returului cu câteva ore, desființarea echipei care a reușit apoi promovarea în LIGA 2 și căreia i-a fost luat locul acum de către noua echipă FC Brașov.  Am fost blamați și înjurați toți cei care ne-am opus desființării echipei în primăvară, iar acum, toți cei care ne-au înjurat și strigau în fața Primăriei ”ați venit la ciolan” sunt prezenți foarte des în biroul d-lui primar pentru a prelua conducerea clubului pe care l-au vrut desființat… Incredibil ce se întâmplă la Brașov”, se mai arată în scrisoarea lui Marian Ivan. 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.