Anchetă penală, în centrul de examen de la Liceul Silvic Braşov, după frauda de la BAC-ul de toamnă

Parchetul de pe lângă Judecţtoria Braşov deschide un dosar penal, după frauda înregistrată la Bacalaureat, în disciplina la alegere a profilului sau specializării. Braşovul este unul dintre oraşele în care Ministerul Educaţiei are informaţii referitoare la fraudarea examenului, prin intermediul accesului la reţeaua Facebook, unde au apărut subiectele, şi la scurt timp, şi rezolvările lor.

 

Fraudă de proporții la BAC-ul de toamnă. Brașovul, în vizorul Ministerului Educaţiei

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a confirmat că a fost sesizat cu privire la faptul că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conținând subiectele la disciplina Anatomie, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, fotografiile fiind fi fost realizate şi încărcate în timpul examenului.

Centrul de examinare unde s-a produs frauda este cel de la Liceul Tehnologic Silvic „Nicolae Rucăreanu”.

„În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea anchetei”, a anunţat IPJ Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.