Carrefour, Metro, Auchan şi Selgros retrag de pe rafturi o băutură bio, după o avertizare a ANSVSA

Reţelele de magazine Carrefour, Metro, Auchan şi Selgros retrag produsul Alpro Cocos BIO, 1 l, din cauza prezenţei oxidului de etilenă, conform informărilor trimise ANSVSA.

 

„Într-unul dintre produsele noastre, aflat sub marca Alpro, şi anume Alpro Cocos BIO, 1L, a fost utilizată guma de guar (E412), agent de îngroşare, care a fost contaminat, prin alăturare, în timpul transportului, din cauza unui lot transportat anterior de plante tratate cu oxid de etilenă, o substanţă interzisă în alimentele din Europa. Loturile menţionate sunt izolate şi bine identificate, arată informarea. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate din acest agent de îngroşare, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi am decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, transmite producătorul.

Rechemarea se aplica pentru loturile: 22.11.2021; 29.11.2021; 03.01.2022; 17.01.2022.

 

Consumatorii sunt sfătuiţi să returneze produsul, la magazinul de la care a fost cumpărat, până la data de 18.09.2021. Contravaloarea va fi restituită prin prezentarea bonului fiscal.

ANSVSA a emis o alertă pentru retragerea de pe piață a unui sortiment de vitamine. Suplimentele alimentare cu calciu, zinc și vitamina D3 au un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, avertizează ANSVSA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.