Consiliul Județean Brașov va schimba modul de alocare banilor pentru lucrările la biserici. Solicitarea a fost făcută de un preot

După ce în ultima ședință de plen a Consiliului Județean Brașov au fost alocate sumele pentru sprijinirea unor lucrări la biserici, aleșii au au ajuns la concluzia că trebuie schimbate regulile. Pentru susținerea unităților de cult a fost disponibilă suma totală de un milion de lei și, cum au fost depuse foarte multe cereri care respectau condițiile stabilite prin Ghidul de finanțare, beneficiarii au primit sume mici. Practic, banii au fost împărțiți pentru 111 biserici, iar cea mai mare sumă, 50.000 lei din peste 200.000 lei solicitați, a fost obținută de Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta, pentru finanțarea reparațiilor curente. În rest, pentru lucrările la biserici au fost alocate de la bugetul județului sume mult mai mici de 25.000 lei. 

De altfel, în timpul ședinței de plen, aleșii județeni au ridicat problema sumelor prea mici și a stabilit ca de anul viitor să se aplice un nou ghide de finanțare.  Printre altele, consilierul județean ales pe listele PSD, Ion Manea, care este și preot, a declarat că „se pierd sumele de bani pe lucruri mărunte. Ar trebui să stabilim niște priorități, să ne concentrăm pe monumente istorice  sau pe alte intervenții importante. După ce s-a făcut analiza la nivelul aparatului Consiliului Județean Brașov nu aveai motive să respingi cererile. Dar, s-au pierdut banii pe dale, pe strane. E păcat. Dorința mea este ca acest program să fie mai eficient”, a declarat preotul. 

Pe de altă parte, consilierul județean Adrian Gabor a anunțat că reprezentanții administrației județene se vor întâlni cu cei ai cultelor religioase, pentru a stabili strategia pentru anul viitor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.