Dr. Andrea Neculau despre campania de vaccinare din sate: „Am văzut multă teamă, mult scepticism, mult misticism”

Dacă în orașele din județul Brașov, oamenii au fost destul de receptivi în ceea ce privește vaccinarea, la sate situația nu a fost atât de simplă, iar trimiterea echipelor mobile de vaccinare nu a fost un succes. Dr. Andrea Neculau, director al DSP Brașov până în 1 septembrie, susține că oamenii de la sate au fost greu de convins. 

„Am mers cu echipele mobile în toate localitățile în care nu existau centre de vaccinare. Am acordat o atenție deosebită localităților fără medici de familie. Suntem nemulțumiți: cu echipa de vaccinare «în ogradă», oamenii nu au răspuns pozitiv. Am văzut multă teamă, mult scepticism, mult misticism”, a declarat dr. Neculau. 

Voci sonore la Augustin. Rezultatul: o rată de vaccinare de 3,12% 

În județul Brașov, cea mai mică rată de vaccinare este în comuna Augustin – 2,12%. Comuna nu are un medic de familie, ci doar un doctor care vine o dată pe săptămână pentru a-i consulta pe oameni, dar și a acesta își desfășoară activitatea de puțin timp. În comună, a precizat dr. Neculau, există „voci sonore, care sunt împotriva vaccinării”.

„La Augustin au existat și tensiuni legate de vaccinare. Au fost părinți care nu și-au lăsat copiii să se vaccineze împotriva altor boli, pentru că se temeau că cei mici vor fi vaccinați împotriva noului coronavirus. Apoi, a fost o perioadă în care li se făceau analize oamenilor. Unii au refuzat să li se ia probe de sânge, pentru că, la fel, se temeau că prin acul folosit pentru analize li se va administra vaccinul împotriva coronavirusului”, a mai spus dr. Neculau. 

Co

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.