FOTO. Spectacol pe Piatra Mare. Marea de nori și „vulpița” te fac să uiți de efortul urcării

Piatra Mare este unul dintre puținii „munți sălbatici” din județul Brașov. Pe platou nu poți urca nici cu telecabina, nici mașina. Pentru a ajunge sus e nevoie de puțin efort, mai ales dacă alegi să ajungi pe traseul care trece prin Canionul 7 Scări. Traseul nu pune probleme din punct de vedere tehnic, dar este destul de obositor. 

 

 

Dar, turistul își primește pe deplin recompensa când ajunge la Cabana Piatra Mare, de unde are parte de niște peisaje de neuitat.

 

 

Cu puțin noroc, ei pot vedea și vulpea-vedetă de pe Piatra Mare. Ca orice vulpe, e inteligentă și știe cum să îi „abordeze” pe turiști.

 

 

Face câteva ture de „recunoaștere” în jurul lor, se retrage, se apropie, se oprește, îi studiază pe oameni. Este și extrem de curioasă. Studiază toate grupurile. Ce e drept, nu este total neinteresată, iar după turele insistente, mai primește câte o recompensă. Şi o ştie prea bine. 

 

 

De altfel, pe aproape toți munții sunt „vulpi-vedetă”, care patrulează pe lângă grupurile de turiști. 

Totuși, aceste animale inteligente și „tupeiste” uneori pot reprezenta un pericol, fiind una dintre speciile purtătoare de rabie. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.