FOTO&VIDEO. Explozie la o fabrică din Zărnești. O persoană a decedat

O explozie a avut loc miercuri seara la o hală din Zărnești, unde se depozitează artificii. Hala se afla pe plaftorma Uzinei Tohan. Accidentul s-a soldat cu o persoană decedată și două intoxicate cu fum, au anunțat autoritățile. 

 

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit cu 4 autospeciale cu apă și spumă,  o autocisternă de 10000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimică CBRN și un echipaj pirotehnic. La intervenție s-au alăturat și echipajele de ppompieri din Râșov, Bran, Cristian și Vulcan., iar incendiul a fost lichidat în aproximativ jumătate de oră. Autoritățile au precizat că degajările de fum nu au fost însemnate cantitatid și nici nu sunt toxice pentru oameni, însă cetățenilor li s-a recomandat totuși să țină geamurile închise pentru câteva ore. 

VIDEO cu explozia AICI

Hala unde s-a produs explozia  este închiriata de firma TEMEXSON, patronată de Bondria Mihai din Săcele, și are ca obiect de activitatea producția și comercializarea de artificii la punctul de lucru Tohan.

Prefectul de Braşov, Cătălin Văsii, a declarat că este vorba despre un depozit de mici dimensiuni, iar din primele informaţii victimele surprinse în incendiu lucrau în depozit şi se aflau la fața locului pentru a pregăti un transport de artificii care urma să aibă loc joi dimineaţă. 

 

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Economiei, de care aparține Uzina Tohan, victima care a decedat în explozie este un bărbat de 29 de ani, angajat al uzinei și aflat miercuri seara în afara programului de lucru. 

„La orele 20.49, a avut loc o explozie într-un depozit de artificii proprietate a companiei Temexson SRL, aflat pe platforma Uzinei Tohan, din Zărnești. Echipele de intervenție ale ISU Brașov și ale pompierilor din Zărnești au stins incendiul în aproximativ jumătate de oră de la declanșarea lui. Accidentul s-a soldat cu decesul unui muncitor, F. A. Nicolae, în vârstă de 29 de ani. Familia a fost anunțată și urmează să fie ajutată de compania Tohan în acest moment greu. Menționăm că F. A. Nicolae era angajat al companiei Tohan și era în afara programului de lucru în momentul producerii incidentului. Relațiile de muncă pe care le avea cu firma Temexson Srl urmează să fie stabilite de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, instituție care se deplasează chiar în această seară la locul incidentului”, se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.