Ghimbavul se pregătește de Festivalul Medieval

Ghimbavul pregătește Festivalul medieval, care va avea loc în perioada 10 – 12 septembrie, acesta fiind cel de al doilea eveniment major din localitate, în acest an, după zilele orașului. În prezent, Primăria caută un organizator, lansând deja, în acest sens, un anunț de licitație în sistemul electronic de achiziții publice.

Festivalul medieval, ajuns la ca de a VI-a ediție, va avea loc și în acest an în piațeta din fața sediului primăriei și în curtea Bisericii Fortificate din Ghimbav. Organizarea evenimentului este estimată la 400.000 de lei, fără TVA, iar ofertele din partea firmelor specializate pot fi depuse până la 23 august, astfel încât să existe timp suficient pentru atribuirea contractului și pentru organizarea propriu-zisă. 

Firma organizatoare este cea care va asigura scena pe care au loc concertele, sistemul de lumini, sonorizarea și două ecrane LED de mari dimensiuni, pentru proiectarea unor imagini.

Programul festivalului

Vineri – 10 septembrie

Deschidere festival, după ora 17.00 cu parada participanților, urmată de o paradă de cai și fanfară și un spectacol cu hoc, susținut de Hypnosis Fire.

  • Concertele propuse (din lista din caietul de sarcini, organizatorii vor contracta două trupe) artiști): Huniadi Cantus, Grupul Vocelis, Mihai Mărginean & Band, Mircea Baniciu, Alexandra Ușurelu sau Piticu. 

Sâmbătă – 11 septembrie: campionat de skandenberg, spectacole medieval;

  • Concerte propuse: Dacika, Cimpoierii Transilvaniei, Nome nest omen. (organizatorii trebuie să contracteze două trupe).
  • Ora 21.30: Show de lasere pe zidurile Bisericii Fortificate.

Duminică, 12 septembrie – program multicultural, cu ansambluri entice, spectacol cu artiști locali, spectacol cu trupa Plăieșii.

  • Concerte propuse: Vama, Lupus Dacus, Voltaj, Vița de Vie Symphonic sau Phoenix (organizatorii trebuie să contracteze două trupe).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.