Primăria Săcele a organizat primele cununii civile în aer liber. Nunțile în afara primăriei sunt suprataxate

În weekendul care tocmai a trecut Primăria Municipiului Săcele a oficializat primele două cununii în aer liber. Acestea sunt posibile din această vară odată cu modificarea cadrului legislativ. Săcele a preluat această inițiativă de la municipiul Brașov, unde de la începutul verii, tot prin modificarea prin Hotărâre de Consiliu Local a cadrului legislativ, s-au oficializat primele cununii civile în aer liber
 
Potrivit noilor modificări legislative și aprobate de către Consiliul Local Săcele, “căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber”.
 
Oficierea în aer liber se poate face la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului, doar în interiorul municipiului Săcele cu condiția ca locul să fie accesibil și vremea să permită acest lucru.
În momentul depunerii actelor pentru oficierea căsătoriei, cei care vor opta pentru desfășurarea ceremoniei în alt loc din municipiu în afara Casei Căsătoriilor vor completa o cerere în care se va indica locul propus pentru oficiere, iar după obținerea acordului primarului, viitorii miri vor trebui să achite și noua taxă de oficiere în afara sediului Serviciului Public Local de Evidența Populației.
 
Taxa pentru oficiere în afara Casei Căsătoriilor este de 1.000 de lei, au precizat reprezentanții municipalității săcelene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.