HARTA. Brașovul, sub Cod portocaliu de vijelii și chiar grindină, până joi dimineață. Jumătate de țară este sub coduri

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod portocaliu și unul galben, ambele avertizând că în circa jumătate de țară se va consemna o instabilitate atmosferică accentuată până joi dimineață. Atenționarea este valabilă miercuri de la ora 14.00, până joi, la ora 8.00

În intervalul menționat, în nordul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, precum și local în Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice.  Acestea vor veni cu rafale de vânt de peste 70…90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
 

 

În acest interval va fi Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în zone din judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ialomiţa, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Cod galben, valabil de miercuri, ora 10.00 până joi ora 08.00

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale și pe alocuri vijelii și grindină, anunță ANM., care a emis și un cod galben pentru câteva județe. 
 
Astfel de fenomene vor fi pe parcursul zilei de miercuri (18 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și în nord-estul Olteniei, iar în noaptea de miercuri spre joi (18/19 august) și în Dobrogea. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.  Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai notează meteorologii.
 
Avertizarea Cod galben de vreme rea este valabilă în judeţele Bacău, Constanţa, Giurgiu, Harghita, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui şi Municipiul Bucureşti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.