RIAL Brașov a renunțat la o lucrare de peste 7 milioane de lei. Contractele cu Primăria Brașov ar trebui să scoată din colaps societatea comercială

RIAL SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, a renunțat la un proiect de peste 7 milioane de lei, primit de la Primăria Municipiului Brașov. Mai exact, anul acesta, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Brașov, RIAL ar fi trebuit să înceapă lucrările de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30. Numai, că între timp, conducerea societății a ajuns la concluzia că nu poate face aceste lucrări și a transmis Primăriei Brașov o adresă prin care anunță că renunță la proiect.  Practic, prin această adresă, RIAL SRL a renunțat la un contract estimat conform ultimelor calcule la 7.062.958 lei inclusiv TVA. 

Reamintim că în luna iunie a acestui an, noul director al RIAL SRL, Sorin Jula, a anunțat că societatea comercială este în pragul falimentului și a avut în plan să reducă programul de lucru al angajaților la 4 ore pe zi timp de o lună. La această măsură,  conducerea a renunțat după ce salariații au depus reclamații la ITM Brașov. De asemenea, la jumătatea lunii iunie, RIAL a primit de la bugetul local al municipiului Brașov suma de 9,5 milioane de lei pentru a plăti datoriile şi pentru a-şi putea continua activitatea. De asemenea, printr-o hotărâre de Consiliu Local, RIAL a primit mai multe contracte de lucrări, inclusiv cel de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30 (la momentul respectiv, valoarea proiectului era estimată la 6.334.554 lei, cu tot cu TVA). 

Sorin Jula a fost numit la conducerea RIAL în primăvara acestui an, după ce fostul director, Doru Constantin a fost destituit din funcție din cauza „managementului defectuos”. 

Ce contracte a obținut RIAL de la Primăria Brașov 

RIAL Brașov administrează patrimoniul imobiliar al Municipiului Brașov și realizează lucrări la clădiri ale municipalității. Printre altele, RIAL Brașov a finalizat reabilitarea Colegiului Național de Informatică și ar trebui să le termine și pe cele la Colegiul Național Unirea.  Anul acesta, societatea comercială a Consiliului Local Brașov ar trebui să realizeze gardurile de la două școli, dar și lucrări  de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități la mai multe unități de învățământ. Tot RIAL a primit în acest an contractul pentru reabilitarea sălii de sport a Colegiului Național Economic Andrei Bârseanu, dar și lucrările necesare obținerii avizelor ISU de către unitățile de învățământ din oraș. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.