Municipiul Săcele trece la colectarea selectivă a deșeurilor, în zona de case

Municipiul Săcele introduce colectarea selective a deșeurilor, în zona de case. Primăria, împreună cu operatorul de salubritate CIBIN SRL vor porni un proiect care presupune distribuția de saci din plastic de diferite culori, pentru colectarea deșeurilor reciclabile. Astfel, începând din data de 15 septembrie, săcelenii care locuiesc la case vor primi saci de capacitate mare, 120 de lutri, pentru colectarea selective, astfel:

  • Saci galbeni pentru plastic;
  • Saci albaștri pentru bârtie și carton

Sacii pentru deșeurile reciclabile vor fi distribuiți tuturor gospodăriilor din zona de case, care au contract de salubritate încheiat cu operatorul desemnat – SC CIBIN SRL. În schimb, pentru colectarea deșeurilor menajere se vor folosi în continuare pubelele din dotare, precizează reprezentanții administrației locale din Săcele. Ridicarea sacilor cu deșeuri reciclabile (plastic și hârtie/carton) se va face lunar, după programul existent, care poate fi consultat pe site-ul online al operatorului de salubritate din Săcele (https://www.cibin.ro/program-de-colectare-a-deseurilor…/). Inițial, vor fi distribuiți câte 3 trei saci pe gospodărie, pentru fiecare tip de deșeuri (3 saci galbeni și 3 saci albaștri), asigurându-se astfel un necesar aferent unui trimestru. La fiecare ridicare a unui sac plin cu deșeuri reciclabile, operatorul de salubritate va lăsa la schimb, în cutia poștală sau peste poartă, un sac de aceeași culoare. 

Cei care amestecă deșeurile pot fi amendați 

Autoritățile locale din Săcele le solicită tuturor cetățenilor municipiului să facă selectarea gunoiului rezultat în gospodăriile proprii, pe cele trei fracții și să le depoziteze în conformitate cu inscripționarea containerelor din componența ecoinsulelor. La colectarea acestora, acolo unde se va identifica amestecarea fracțiilor de gunoi nu vor fi ridicate recipientele, iar în caz de repetare se va putea ajunge chiar și la aplicarea de amenzi, conform regulamentului de salubritate în vigoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.