Hrănirea porumbeilor devine faptă contravenţională la Braşov

Primăria Brașov vrea să transforme în contravenție hrănirea porumbeilor pe domeniul public. Preluând modelul Timișoarei, unde hrănirea porumbeilor este sancţionată cu amendă, și Municipalitatea vrea să îi împiedice pe brașoveni să facă acest lucru, tot prin amendă.

Astfel, în Regulamentul de protecție a spațiilor verzi, care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de azi, a fost introdusă o prevedere, la articolul 40, punctul 32, conform căreia „persoanele fizice şi persoanele juridice răspund contravenţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare pentru hrănirea porumbeilor pe domeniul public al municipiului Braşov”.

Mai exact, această contravenţie se traduce prin amenzi cuprinse între 200 – 500 de lei pentru persoane fizice (dublu faţă de cele de la Timişoara) şi 500 – 1000 de lei pentru persoane jurdice. Sancţiunile vor fi aplicate e Primăria Braşov prin persoanele împuternicite sau de Poliţia Locală. 

Primul oraş din România care a introdus sancţiuni pentru hrănirea porumbeilor pe domeniul public este Timişoara, la iniţiativa USRPLUS. În oraşul de pe Bega, cetăţenii riscă amenzi de 100 – 200 de lei pentru această faptă contravenţională.  Sancţiunile sunt menite să îi descurajeze pe cetăţeni să hrănească porumbeii, în contextul în care păsările lasă multă mizerie în urmă, atât pe străzi şi trotuare, cât şi pe faţadele clădirilor. 

1 Trackback / Pingback

  1. Brașovul copiază Timișoara la lucruri rele! – Blogu' lu' Mitica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.