Primăria ar putea acorda călătorii gratuite pe RATBV pensionarilor cu venituri până la 1.700 de lei. PSD solicită modificarea HCL, pentru majorarea plafonului plafonului

PSD solicită primarului Allen Coliban să vină în Consiliul Local cu o iniţiativă prin care să majoreze plafonul pensiei, până la care vârstnicii din municipiul Braşov beneficiază de călătorii gratuite pe transportul public în comun, operat de RATBV. În prezent, de aceste călătorii gratuite beneficiază pensionarii cu venituri mici, care au pensii de până la 1.200 de lei.

În baza unei solicitări şi a cuponului de pensie pe luna anterioară, ei primesc lunar un număr de 15 călătorii gratuite pe transportul public în comun. Aceste facilităţi se acordă încă din 2017, însă plafonul pensiei nu a fost modificat decât o singură dată. Acum, social-democraţii spun că ar fi oportun ca acest nivel al veniturilor maxime, până la care se acordă gratuitatea să crească până la 1.700 de lei, mai ales, în contextul în care s-a modificat şi valoarea punctului de pensie.

„La momentul în care s-au introdus aceste facilităţi, în Municipiul Brașov erau 20.000 de pensionari care beneficiau de această facilitate. În prezent ca urmare a măririi punctului de pensionare, numărul de vârstnici care mai beneficiază de această facilitate este în jur de 4000 de persoane. Având în vedere creșterea prețurilor la alimente, curent, gaz cât și la alte produse și utilități consider că este oportun să mărim plafonul de la 1200 de lei la 1700 de lei pentru pensionarii brașoveni care pot beneficia de 15 bilete/luna gratuite. Am depus deja o solicitare scrisă la primărie şi îi solicit primarului să formuleze o iniţiativă pentru un proiect de HCL, în acest sens”, a declarat liderul PSD Braşov, Lucian Pătraşcu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.