Allen Coliban, contrazis: Șefa SAPUC nu a fost înlocuită, ci și-a cerut transferul, din cauza presiunilor

Viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu (PNL), nu a rămas dator după ce primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că a destituit-o pe șefa SAPUC (serviciul care administrează patrimoniul Municipiului Brașov) și că va prelua coordonarea serviciului și a ripostat. 

Viceprimarul susține că șeful SAPUC nu a fost destituit, ci a renuntat la funcție, acuzând presiuni din partea aripii USRPLUS din Executivul Primăriei.

„După ce am aflat, l-am sunat pe domnul primar să aflu motivul. După două ore și jumătate nu a răspuns. Nu a răspuns nici mesajelor scrise. Având în vedere că sunt în concediu, decizia lui mi se pare că arată mult despre principiile unui om. Este o atitudine pe care îmi este greu să o înțeleg. Ca viceprimar am încercat să am o atitudine corectă și am solicitat asta și serviciilor din subordine”, a spus Rusu. 

În ceea ce privește destituirea șefului SAPUC din Primăria Brașov, Rusu a declarat ca aceasta nu a fost data afară.

„Din cauza presiunilor la care a fost supusă de colegii mei, domnul primar, doamna viceprimar, ea nu a mai rezistat și, după mai multe episoade în care a venit plângând la mine în birou, a decis să se transfere la Politia Locală. Primarul nu avea cum să o dea afara pe doamna Cristine Manolache. Ea a considerat ca nu este în regulă ce se întâmplă și nu a cedat presiunilor, ci a preferat să plece”, a continuat Rusu.

Totodată, Rusu a spus ca nu a acceptat ca în biroul lui să intre „diverși ONG-isti”, pentru a cere chei de la diversele proprietăți ale municipalității. Ba mai mult, Rusu a spus că viceprimarul Flavia Boghiu a cerut „tot felul de lucruri de la SAPUC”, iar reprezentanții serviciului au nu au vrut, pentru că nu era legal. „Inclusiv primarul a procedat în acest mod”, a continuat viceprimarul. 

De altfel, Rusu a readus în discuție modul în are a fost ocupat cinema Popular de asociația Amural:

„Vreau să aflu ce s-a întâmplat acolo. Acolo este un constructor și înțeleg că cineva l-a pus să dea cheile. Dacă domnul primar vrea să conducă acest serviciu și este de acord cu aceste ilegalități, probabil că vrea să coordoneze aceste ilegalități”.

Reprezentantul Primăriei a mai spus că, cel mai probabil, se va repeta scenariul din primăvară, când a găsit pe birou dispoziția de primar prin care i s-au retras atribuțiile din domeniul sportului.

În aceasta săptămână, Rusu este în concediu de odihnă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.