Concluzia RATBV după incidentul de la Pietrele lui Solomon: Eroare umană

În urma cercetării preliminare a incidentului produs ieri după-amiază, în zona stației Pietrele lui Solomon de pe traseul cu indicativul 50, a fost identificată cauza principală a producerii evenimentului, aceasta referindu-se la factorul ”eroare umană”, respectiv manipularea defectuoasă a sistemelor de frânare. Cercetarea a avut la bază atât declarația conducătorului auto implicat în incident, cât și primele verificări de natură tehnică ale autobuzului.

„Menționăm faptul că, înainte de intrarea în curse, autovehiculul a fost controlat și corespundea din punct de vedere tehnic”, a precizat Silviu Ştefan, reprezentantul RATBV SA. 

„Conducerea RATBV va dispune mai departe măsurile necesare atât în privința salariatului societății, cât și în ceea ce privește reparația autovehiculului, pe baza poliței de asigurare. Societatea noastră regretă producerea accidentului și îi asigură pe toți clienții săi că va lua măsurile necesare pentru prevenirea producerii unor asemenea incidente”, a transmis Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA. 

Reamintim că un autobuz de pe linia 50*  s-a răsturnat ieri după-amiază în Valea cu Apă, la capătul de linie de la Pietrele lui Solomon. În urma unor intervenții tehnice făcute autobuzului, care staționa pe Strada Podul Crețului din municipiul Brașov, în zona Pietrele lui Solomon, mijlocul de transport a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în pârâul Valea cu Apă. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, la momentul producerii, nefiind nicio persoană în interiorul autbuzului, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.