Alexandra Crivineanu, consilier local: „S-a făcut Tam-Tam pe banii brașovenilor”/ Filarmonica a concertat „prin intermediari”

Festivalul care se anunța că „transformă Centrul Vechi al Brașovului într-o imensă scenă culturală” (așa cum au declarat organizatorii) s-a dovedit a fi o mare risipă de bani, cu evenimente puține și cultură pe alocuri, susţine consilierul local Alexandra Crivineanu, care declară că „Tam Tam Festival, eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Braşov și de Consiliul Județean Brașov, prin intermediul unor fundații și asociații <de casă> ale chiar directorului și Șefului Serviciului Artistic ai Filarmonicii Brașov a fost, de fapt, prilejul prin care sume de bani din bugete locale au fost cheltuite nejustificat, pentru câteva evenimente de-a lungul a trei zile”.

Mai exact, aflăm după Festival faptul că orchestra Filarmonicii Brașov a performat pro bono (așa cum a făcut-o și Opera Brașov), fiind remunerați numai dirijorul și solistul, dorindu-se a se crea o imagine cumva „de sacrificiu” a acesteia și cum se face economie din banul public. De fapt, asistăm la reversul medaliei, banii publici mergând la binecunoscutele Asociații, apropiate Primăriei Brașov.„, spune Alexandra Crivineanu. 

„Brașovenii nu mai trebuie duși de nas cu astfel de evenimente cu conținut cultural lipsit de substanță, proiecte ce câștigă, în fața altora, și de la Primărie și de la Consiliul Județean selecția Evenimentelor Culturale ale anului 2021, mai exact, 249 880 lei și 99 999 lei. Îmi doresc să se înțeleagă faptul că suntem bine intenționați, în sensul că susținem actele de cultură în Brașov, susținem evenimentele Filarmonicii, dar nu prin intermediari, care, iată, sunt tocmai șefii instituției. Așteptăm ca oamenii de cultură de la conducerea Filarmonicii să vină în fața brașovenilor și a Consiliului Local cu proiecte bine fundamentate, cu programe de concerte cât mai diversificate și de înaltă clasă, cu bugete bine calculate și stabilite, toate, în mod direct, prin intermediul unei instituții de cultură a Brașovului, nu prin asociații și fundații. Din punctul meu de vedere, obiectivul organizatorilor acestui Festival, enunțat pe site-ul oficial, respectiv <<Ne propunem ca în 2021 să continuăm procesul de emancipare culturală și socială a urbei, de educare a unui public nou prin programe…>> nu a fost atins nici pe departe, mulți dintre brașoveni neștiind nici măcar despre acest eveniment sau nefiind încântați de puținele prestații pe bani mulți din cele trei zile de Tam Tam”, a completat Alexandra Crivineanu.

Reamintim că Tam Tam Festival, ediţia 2021, a avut loc în perioada 13 – 15 august, în mai multe locaţii din centrul Braşovului. Dacă la prima ediţie, festivalul s-a pus pe picioare din fonduri proprii, acum evenimentul a beneficiat de o dublă finanţare publică: o sumă de  249.880 lei, de la Primăria Braşov, prin Ghidul de finanţare pe cultură – în contul Asociaţiei TamTam, şi 99.999 de lei de la Consiliul Judeţean, printr-o selecţie similară – în contul Asociației Culturală Visio-Musica, coordonată de Ioan Dragoş Dumitriu. 

La prima ediţie a Tam Tam Festival, director al evenimentului a fost Horia Mihail, care în prezent este consilierul personal pe cultură al primarului Allen Coliban, în timp ce managerul acestei ediţii a fost Ioan Dragoş Dumitriu. Ambii sunt angajaţi ai Filarmonicii Braşov, Dumitriu ca manger, iar Horia Mihail, ca şef Serviciu Artistic. 

1 Trackback / Pingback

  1. Alexandra Crivineanu, consilier local: „S-a făcut Tam-Tam pe banii brașovenilor”/ Filarmonica a concertat „prin intermediari” – My Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.