După Ministerul Educaţiei, şi Consiliul Judeţean Braşov îi premiază pe elevii de 10. Doar Primăria a spus „pas”

foto: Arhivă

Consiliul Județean Brașov îi va premia pe cei mai buni elevi din județ, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Administraţia judeţeană îi va răsplăti astfel pe absolvenţii de top, de liceu şi de şcoală gimnazială, la finalul unui an şcolar în care Primăria Braşov a considerat că nu este cazul să o mai facă, întrucât performanţa lor este greu de evaluat, din cauza pandemiei. 

În plenul Consiliului Județean Brașov va fi supusă aprobării decizia de premiere a elevilor de 10 din județ. Este vorba despre patru absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat „examenul maturităţii” cu 10 şi care vor primi fiecare câte 3.000 de lei, şi încă doi absolvenţi de clasa a VII-a care au încheiat Evaluarea Naţională cu media maximă – aceştia urmând să fie răsplătiţi cu câte 1.000 de lei. Cuantumul stimulentelor reprezintă valoarea brută, de la bugetul judeţului urmând să fie alocată suma de 14.000 de lei.  Aceste premieri la dublează pe cele făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. 

Toţi cei şase elevi de 10 sunt de la unităţi de învăţământ din municipiul Braşov, după cum se arată în documentaţia proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean:  

 

Bacalaureat de 10

  • Pândaru Mara – Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”;
  • Manta Daria – Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”;
  • Maria Ceolpan – Colegiul Naţional „Naţional Andrei Şaguna”;
  • Budeanu Ilinca – Colegiul Naţional „Unirea”. 

 

Capacitate de 10:

  • Chiţu Darius – Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”;
  • Gheorghe Valentina – Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”.

 

Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov: 
Consiliul Județean Brașov a avut și are permanent în atenție susținerea performanței și recunoașterea meritelor celor mai buni dintre cei buni, fie că vorbim despre elevii din învățământul preuniversitar sau despre sportivii de performanță ai județului nostru. Astfel, la următoarea ședință de plen a Consiliului Județean vom aproba acordarea unor premii în bani pentru cei șase elevi de nota 10 ai Brașovului.
De asemenea, la final de an vom organiza Gala Excelenței în Educație și Gala Performanței în Sport, în cadrul cărora vom recompensa rezultatele strălucite ale elevilor și sportivilor noștri. Îi felicit pe elevii de frunte ai Brașovului! Ei sunt modele pentru colegii lor de generaţie, dar şi pentru noi, adulții, care avem datoria să-i susţinem pe mai departe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.