Apar informații noi despre chirurgul șpăgar de la Spitalul Județean Brașov: „În urmă cu cinci an m-a operat de inimă şi am fost nevoit să îi dau 2.000 de euro”

Apar noi detalii despre doctorul Sorin Baloş, surprins în flagrant când lua o mită de 8.000 de lei de la ruda unui pacient pe care îl operase. Un fost pacient al doctorului angajat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (SCJU) a povestit pentru Braşov Metropolitan că în urmă cu cinci ani a fost nevoit să îi plătească doctorului 2.000 de euro.

„Doctorul Baloş, de la Clinica de cardiologie din Târgu Mureş şi s-a transferat la Brașov. În urmă cu cinci ani m-a operat de inimă, mi-a pus o proteză de valvă mitrală. Atunci mi-a cerut şi am fost nevoit să-i dau 2.000 de euro. Se pare că tariful l-a păstrat. Asta înseamnă 10.000 de lei azi. Am vrut atunci să solicit şi eu poliţiei un flagrant, dar mi-a fost frică. Era chestiune de viaţă şi de moarte”, a spus pacientul.

Reamintim că dr. Baloş, a fost suprins în flagrant în timp ce încasa 8.000 de lei – o a doua tranșă din suma de 10.000 de lei solicitată pentru un serviciu medical. Flagrantul a fost organizat după ce un membru al familie i s-a adresat poliţistului Marian Godină, cu această speţă, iar acesta l-a direcţionat spre a depune o sesizare oficială.

După acest incident, prima care s-a delimitat de acţiunea doctorului şpăgar a fost clinica privată la care acesta lucrează (DETALII AICI). Unitatea sanitară a anunţat, de asemenea, că va renunţa la colaborarea cu medicul. 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, unde este angajat dr. Sorin Baloş, și unde, de altfel, a avut loc intervenția chirurgicală pentru care acesta a solicitat veniturile necuvenite, a trimis abia în această dimineaţă un mesaj prin care se delimitează de acţiunile medicului.

„Legat de cazul medicului din cadrul SCJU Bv, care este acuzat că a pretins și a luat mita de la un pacient în schimbul prestației actului medical, conducerea unității dezaprobă, condamnă și se delimitează clar de aceste practici, care afectează profund imaginea instituției și nu îi sunt caracteristice! Considerăm că acesta este un act individual și fiecare este răspunzător pentru hotărârile luate, în fața legii, unității și a societății!!”, a transmis SCJU.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.