Infracțiunile în domeniul silvic, cu 63% mai multe față de perioada similară din 2020

Poliţiştii, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au aplicat peste 5.500 de sancţiuni contravenţionale în domeniul silvic în primele opt luni ale anului, în valoare totală de aproape 9 milioane de lei, şi au constatat aproape 6.500 de infracţiuni, cu 63% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

„În primele 8 luni ale acestui an, poliţiştii, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au executat peste 27.000 de controale în domeniul silvic, fiind verificate 6.000 de obiective, precum şi peste 45.000 de vehicule”, a precizat Drăgan. 

Au fost confiscaţi peste 30.000 de metri cubi de material lemnos, precum şi peste 330 de bunuri şi valori (cu 41% mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut).

„Un ajutor important am avut din partea cetăţenilor, Poliţia Română primind, prin sistemul 112, un număr de 914 apeluri de urgenţă, cu 189% mai multe faţă de anul trecut, 147 dintre acestea fiind confirmate ca fiind ilegale”, a completat Georgian Drăgan.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.