Până la finalul anului, Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov ar trebui să se mute în noul sediu. Lucrările la noile spații sunt în derulare

Anunțată încă de anul trecut, mutarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov ar urma să se producă anul acesta. De altfel, în această perioadă se lucrează la amenajarea noului sediu, respectiv Pavilionul Mârzescu. Mai exact, potrivit managerului spitalului, dr. Dan Moraru, sunt în desfăşurare procedurile de achiziţie a lucrărilor de reparaţii şi igienizări, precum şi activităţile de amenajare a blocului alimentar. 

Pentru realizarea noului bloc alimentar, Consiliul Județean Brașov a alocat spitalului suma de 121.988 lei din care au fost achiziţionate utilajele necesare. Este vorba despre mașină de gătit profesională tip sobă, hotă profesională cu motor extern, cuptor gastronomic electric cu convecție și aburi, spălător din inox cu cuvă mare și picurător. 

De asemenea, în perioada imediat următoare, prin alocarea sumei de 110.000 lei se vor efectua lucrările de amenajare a sectoarelor din care este compus blocul alimentar, respectiv: recepţia şi depozitarea produselor alimentare neprelucrate, spaţii pentru prelucrări primare și spaţii pentru prelucrări finale, loc pentru depozitarea alimentelor pentru o zi, oficiu de distribuţie, control dietetic și anexe pentru personal.

Blocul alimentar, a explicat managerul spitalului este una dintre investițiile importante pentru acest spital. 

„În cazul bolilor infectocontagioase în general și al tuberculozei în particular, fiind vorba de boli consumptive, pentru obținerea succesului terapeutic este necesar ca tratamentul medicamentos să fie completat cu un regim de viață adaptat afecțiunii respective și, mai ales, cu un regim alimentar corespunzător. De aceea, regimurile alimentare zilnice prescrise de medic fiecărui bolnav sunt planificate și abordate diferit, în funcție de caz, stadiu de evoluție și terapie. În acest context, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov serviciile de bucătărie nu au fost externalizate și, odată cu mutarea la Mârzescu, blocul alimentar va fi complet refăcut atât din punctul de vedere al amenajării sectoarelor din care este compus, cât și din punctul de vedere al dotării cu utilajele și agregatele necesare procesării alimentelor”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru. 

În acest moment, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie funcționează în Stejăriș, ar trei dintre pavilioane funcţionează în imobile care nu sunt în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov. Lunar, pentru cele trei pavilioane, administrația județeană plătește o chirie de 5.400 de euro. Contractul de închiriere este valabil până la data de 31 decembrie, Consiliul Județean și conducerea spitalului vor ca de la începutul anului viitor, unitatea medicală să funcționeze în noul sediu. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.