PETrică, automatul de colectare a deşeurilor reciclabile din Livada Poştei, a adunat 100.000 de ambalaje în 3 săptămâni. În schimbul lor, au fost oferite 8.000 de bilete pe liniile RATBv

În 3 săptămâni,  automatul PETrică a colectat de la brașoveni 100.000 de ambalaje reciclabile, PET-uri, doze de aluminiu și sticle, în schimbul cărora brașovenii au primit bilete de transport pe liniile interne ale RATBv. Automatul de colectare selectivă amplasat în Livada Poștei este foarte căutat de brașoveni, astfel, de la lansarea campaniei ”Bine faci, bine primești”, brașovenii au primit, în schimbul tichetelor de reciclare, peste 8.000 de bilete RATBv cu două călătorii. Aceste se obțin de la chioșcul de bilete din Livada Poștei. 

 

Automatul va funcţiona în Livada Pştei până în primăvara anului 2022, după ce autoritţile braşovene au decis să prelungească aplasarea sa în centrul oraşului. 

Prin acest program, Municipalitatea încearcă să atragă atenția brașovenilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în protejarea mediului este instalarea unui sistem de colectare a ambalajelor tip PET, doze de aluminiu și sticlă, care oferă în schimbul acestor ambalaje tichete, ce pot fi preschimbate în călătorii pe mijloacele de transport în comun. Astfel, la 10 tichete, brașovenii pot obține un bilet cu două călătorii.

,,PETrică”, așa cum se numește sistemul este un sistem compus din 3 echipamente de reciclare, fiecare specializată pentru una dintre cele trei tipuri de reciclabile (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu). Aparatele sunt dotate cu senzori speciali, care recunosc aceste tipuri de ambalaje. Ambalajele trebuie sa fie cât mai apropiate de forma reală, nu strivite sau turtite, cu cod de bare unde este cazul, cu sau fără capac. Pentru fiecare ambalaj acceptat, aparatul va emite un tichet. Odată colectate zece tichete, acestea vor putea fi schimbate pe un bilet de transport RATBV cu două călătorii, valabil pe toate liniile de transport în comun din oraș. Practic, zece ambalaje reciclate vor plăti un bilet RATBV cu două călătorii.
Programul este derulat în parteneriat cu Envipcosi Brai-Cata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.