131 de clase din şcolile din Braşov învaţă online din cauza infecţiilor cu COVID. Peste 40 de cadre didactice sunt confirmate cu SARS-CoV-2

131 de clase de învăţământ public din Braşov sunt suspendate, 3.306 elevi fiind nevoiţi, în prezent să înveţe online, din cauza infecţiilor cu COVID-19.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ), în acest moment sunt confirmate 154 de cazuri în rândul elevilor, 43 de cazuri în rândul personalului didactic, cinci cazuri în rândul personalului didactic auxiliar şi încă nouă cazuri în rândul personalului didactic neauxiliar. 

De asemenea, 76 de elevi au solicitat participarea la orele online, din motive medicale. 

Ritmul de creştere al numărului de elevi confirmaţi cu COVID, care trimit astfel toată clasa la ore online, este unul îngrijorător în judeţul Braşov. În urmă cu o săptămână, IŞJ anunţa că 52 de clase din unităţile de învăţământ din judeţ au trecut la predarea online, ca urmare a cazurilor de COVID-19 confirmate. La 22 septembrie, era vorba de 1.377 de elevi care înu fac ore în format fizic, ci doar activitate online, şi de 87 de cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor şi 34 în rândul personalului din unităţile de învăţământ. Între timp, cifrele s-au dublat. 

Per total, la nivelul municipiului Braşov, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns azi la 3,11, iar la nivelul judeţului, la 2,22 la mia de locuitori. Comuna Hălchiu are o incidenţă de peste 5 cazuri la mie, iar Sânpetru, peste 4 la mie. 

Mai multe detalii AICI: 

BILANȚ COVID – 27.09.2021. Municipiul Brașov a trecut de incidența de 3 la mie, de „scenariu roşu”. Hălchiul a trecut de 5 cazuri la mie

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.