Primarul Brașovului acuză consilierii PNL că au votat alături de PSD, în ciuda protocolului cu USR PLUS

PNL a încălcat în mod ”repetat” și ”inacceptabil” protocolul încheiat la nivel local cu USR PLUS, acuză primarul Brașovului, Allen Coliban, care spune că ”are semnale” că liberalii vor să se întoarcă la o majoritate împreună cu PSD.

Ce a postat Coliban pe Facebook:

”Protocolul pentru Brașov a fost astăzi (miercuri, nota red.) încălcat de PNL! Brașovenii au decis în urma votului din 27 Septembrie 2020 că dreapta este cea care trebuie să administreze orașul în următorii 4 ani de zile și ne-au dat semnalul clar pentru a forma o majoritate USR PLUS – PNL în Consiliul Local. 
Pentru a înfăptui acest deziderat, a fost semnat un protocol de colaborare de către Alianța USR PLUS și PNL cu scopul declarat și asumat de a genera un cadru politic benefic dezvoltării orașului nostru. 
PNL a încălcat în mod repetat, și astăzi inacceptabil, protocolul de colaborare semnat în urma alegerilor locale din 27 Septembrie 2020! Dacă în trecut am tot primit semnale că PNL și-ar dori să se întoarcă la vechea majoritate cu PSD, astăzi aceste semnale s-au concretizat. Azi PNL a votat propunerea PSD pentru președintele de ședință al Consiliului Local Brașov. Azi PNL a votat, alături de PSD, blocarea unor proiecte care se încadrează în viziunea protocolului de colaborare – un bikepark, un parc pentru role și un skatepark sub podul Fartec – fără a aduce argumente. Azi PNL a votat, alături de PSD, respingerea unui alt proiect care se încadrează în viziunea de înverzire a Brașovului: alocarea de fonduri pentru un studiu care să ducă la înverzirea Bulevardului Victoria, proiect care ar avea un impact benefic asupra a zeci de mii de brașoveni. Și ca să demonstreze cât de tare își doresc majoritate alături de PSD în Consiliul Local, tot azi au respins propunerea noii organigrame a Primăriei Brașov, lăsând administrația locală fără un post de specialist în educație, fără un post de specialist în sport, încercând astfel să îngreuneze funcționarea Primăriei și dezvoltarea orașului. 
În urma acestor evenimente, voi lua câteva decizii la nivel administrativ pe care le voi comunica în zilele următoare. Totodată, am convocat luni o ședință extraordinară în care voi supune din nou votului Consiliului Local noua organigramă. 
Nu voi permite noii coaliții PNL-PSD blocarea activității administrației locale și nici blocarea dezvoltării orașului nostru, doar pentru că ei vor câștiguri politice meschine!”
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.