9 copii cu malformaţii congenitale au primit şansa la o viaţă normală. Ei au fost operaţi la Braşov, în cadrul unei misiuni umanitare coordonate de fostul ministru al Sănătăţii, dr. Victor Costache

9 copii cu vârste între 6 luni şi 4 ani, cu malformaţii congenitale au primit şansa la o viaţă normală după ce au fost operaţi la Spitalul Sfântul Constantin din Braşov, în cadrul unei misiuni umanitare organizate şi finanţate de Fundaţia Poliano din România şi Healing Little Hearts din Marea Britanie. Acţiunea a fost coordonată de fostul ministru al Sănătăţii,  dr. Victor Costache, şi la ea a  a participat şi o echipă de 12 cadre medicale din Marea Britanie, precum şi o echipă medicală locală de la Spitalul Sf. Constantin.

Prof. dr. Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii, a coordonat misiunea umanitară de la Braşov

Maria, o fetiţă de 3 ani şi patru luni, este una dintre beneficiarele misiunii. Mama Mariei povesteşte că „inimioara fetiţei nu s-a format bine, necesitând o intervenţie la valva pulmonară”.

„Am întâlnit aici oameni cu suflet mare, medici care m-au îndrumat, şi a fost o mare uşurare să-mi pot ajuta copilul cu această operaţie, fără a implica un efort financiar pentru familie”, am mai spus ea.  Intervenţia a ieşit bine, iar fetiţa se va putea bucura de o viaţă normală.

„Chirurgia cardiacă pediatrică este o specialitate extrem de complexă, care nu tolerează greşelile”, a subliniat prof. dr. Victor Costache, coordonatorul medical al misiunii.

Costul mediul al unei operaţii cardiace pentru un copil este de 7000 euro, familiile beneficiind în mod gratuit de aceste intervenţii chirurgicale şi de spitalizare. Sponsorul principal al acestei campanii operatorii este Electroargeş S.A., care a avut o contribuţie de 50.000 euro la costul misiunii, în urma cărei micuţii primesc şansa la o viaţă normală. 

„Ne luptăm pentru ca aceste misiuni să aibă loc în ţară, în apropierea familiei, la costuri mult mai accesibile decât în străinătate. De asemenea, prin operaţiile realizate în România, echipele medicale locale beneficiază de formare de la colegi cu cea mai înaltă calificare şi experienţă vastă în chirurgia cardiacă pediatrică, pentru a deveni pe termen lung independente în actul operator”, spune Cătălina Costache, director executiv al Fundaţiei Polisano.

Din 2015, Fundaţia Polisano sprijină copiii cu malformaţii cardiace congenitale să beneficieze de operaţii. Până acum, peste 300 copii au avut acces la intervenţii salvatoare de viaţă.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.