Criza mondială a cipurilor afectează și transportul în comun din Brașov. RATBV așteaptă cu săptămânile să vină micro-componentele pentru panourile de informare și automatele de bilete

Transportul în comun operat în Braşov de RATBV este afectat de criza mondială a componentelor electrice. Operatorul de transport braşovean nu poate readuce la starea de funcționare panourile electrice de afişaj din staţii şi nici automatele de bilete care s-au stricat, din cauză că microcipurile necesare sistemelor sunt foarte greu de achiziţionat. 

 „Avem pe piața mondială o criză a micro-componentelor. Piesele necesare reparării echipamentelor pe care le deținem sunt comandate, dar avem termene de livrare de aproximativ 17 săptămâni pe micro-componente. Ne îngreunează foarte mult obținerea lor. Suntem în permanență în căutarea soluțiilor pentru a rezolva această problemă, dar nu depinde numai de noi. De exemplu, pentru o piesă din aparatele de ticketing există un unic producător în Elveția, care folosește micro-componente din Mexic. O piesă de acest gen costă 6.000 de euro și se livrează în aproximativ 17 săptămâni, asta dacă avem noroc”, a explicat directorul general al societăţii RATBV, Marian Geman.

În ultimele luni, multe dintre panourile electronice de afişaj din staţii au început să dea rateuri, la fel ca şi automatele de ticketing din staţii mari, precum cea de la Primărie, de exemplu. Până acum, reprezentanţii RATBV spun că nu au putut interveni pentru reparaţii, tocmai în lipsa componentelor necesare, care sunt greu de găsit şi livrat, pe piaţa internaţională de profil. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.