Echipa de la Colegiul „Andrei Şaguna” din Braşov, un nou rezultat bun la Turneul Internaţional al Tinerilor Matematicieni

Colaj foto: FB/ Colegiul National Andrei Saguna, Brasov

Echipa Colegiului Național „Andrei Şaguna” a obţinut un rezultat bun la concursul ITYM (International Tournament of Young Mathematicians), reuşind să se claseze pe Locul IV într-o competiţie în care liceeni braşoveni s-au întrecut cu multe echipe ce au avut în componenţă chiar şi studenţi (foşti elevi în anul şcolar trecut).  De menţionat că echipa din România a surclasat echipe ca Franța, unde selecția se face la nivel național, și Belarus, care era în mod tradițional o câștigătoare a competiției.

Problemele de la ediţia 2021 a ITYM au fost publicate la 21 iunie, iar echipele au avut termen de înscriere până la 1 septembrie. Concursul propriu-zis a avut loc în perioada 6 – 17 octombrie, online. 

Echipa Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” a fost formată din elevii Alexandra Curea (C.N. “Tudor Vianu”), Maria Ciupală (XI A), Ioana Popa (XI A), Antoniu Cioancă (XI E), Tudor Robu (XI A), David Serea (XI B) şi team leaderii, profesor Ciupală Gabriel şi studenta Ana Ciupală, absolventă a colegiului braşovean.

 

Colaj foto: FB/ Colegiul National Andrei Saguna, Brasov

 

Aceasta a fost cea de a XIII-a ediţie a concursului ITYM, iar ea s-a desfăşurat online, din cauza situaţiei pandemice.

ITYM este un concurs de cercetare şi dezbatere matematică, care constă în aproximativ trei luni de cercetare şi rezolvare de probleme, finalizându-se cu redactarea şi dezbarerea problemelor cercetate.

Anul acesta, la start s-au înscris 11 echipe din nouă ţări. Pentru şagunişti, aceasta a fost cea de a opta participarea la acest concurs, echipa Colegiului de anul acesta fiind selectată în urma unui concurs intern – Şaguna Tournament of Young Mathematicians, asemănător ITYM, desfăşurat pe parcursul anului trecut şcolar.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.