În Brașov, au apărut speculanții de  bilete de călătorie marca PETrică

Știm că poate părea greu de crezut, pentru orice om de bună credință, dar este cât se poate de adevărat! Au apărut speculanții de  bilete de călătorie luate pe baza tichetelor de reciclare eliberate de automatul PETrică, aflat în Piața Livada Poștei, din Brașov. Și pentru că atunci când spui „Bine faci, Bine primești!” nu e loc de speculă, la primele semne de practici de acest fel autoritățile locale din Brașov, care susțin aceste bilete de călătorie gratuite, au decis să ia măsuri, începând de vineri, 15 octombrie, pentru stoparea fenomenului.  

Majoritatea celor care utilizează automatul de colectare a ambalajelor de băuturi din plastic, aluminiu și sticlă face acest lucru pentru un mediu mai curat și pentru a putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun din Brașov. 

Există însă și cazuri în care automatul inteligent de reciclare este utilizat pentru ca tichetele pe care le eliberează să fie valorificate ulterior, în mod ilegal. Astfel, au apărut hoții de ambalaje de băuturi care scot deșeurile din containerele speciale de precolectare sau le sustrag pe cele deja descărcate în stațiile de sortare apoi le valorifică prin intermediul aparatului, revendicând bilete de călătorie, pe baza tichetelor eliberate de sistemul de reciclare.

”Scopul campaniei „Bine faci, Bine găsești!”, lansată în cadrul Forumului Orașelor Verzi din luna septembrie, de companiile Envipco și Brai-Cata, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov a fost acela de a încuraja reciclarea și, implicit, folosirea mijloacelor de transport în comun, în defavoarea autovehiculelor personale. În scurt timp, însă au apărut și persoane care s-au gândit să facă bani de pe urma acestei bune intenții, așa că au adunat ambalaje de oriunde au putut, inclusiv sustrăgându-le din stația de sortare, pentru a obține tichete de la PETrică. Toate aceste tichete le-au schimbat apoi în bilete de transport susținute 100% de către primărie, pentru ca ulterior să le vândă mai ieftin decât centrele de bilete RAT Brașov”, a explicat managerul companiei de salubritate Brai-Cata, Bogdan Constantinescu.

 

 

Pentru a stopa acest fenomen, municipalitatea a decis să eficientizeze modul de recompensare a celor care doresc să se bucure de călătorii gratuite cu mijloacele de transport în comun. Astfel, potrivit anunțului făcut de primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:

  •  automatul va elibera un voucher care însumează toate ambalajele predate, reducându-se astfel cantitatea de hârtie consumată; 
  • tichetele astfel obținute vor putea fi preschimbate la orice casă de bilete RAT BV din Brașov, nu doar în cea din Livada Poștei;
  • biletele de călătorie nu vor mai fi eliberate în format fizic, ci vor fi încărcate de către operatorii caselor de bilete doar pe cardurile RAT BV, astfel încât să nu mai poată fi transferate către alți călători.  

Sprijin pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă 

O dată cu aceste modificări, PETrică devine și un sprijin pentru oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă, afișând toate oportunitățile de angajare existente la salubriști, care nu sunt deloc puține. 

Spre exemplu, pentru persoanele care își doresc un loc de muncă stabil, program flexibil, masă asigurată și plată pentru orele suplimentare și pot dovedi seriozitate, punctualitate, competență în prestarea unui serviciu de salubrizare și spirit de echipă există disponibilitate pentru mai multe posturi de muncitori necalificați (lucrător operativ pentru autocompactoare) și calificați (mecanic auto și șofer categoriile B, C, E), în cadrul companiei Brai-Cata Sucursala Brașov, iar detalii se pot solicita la numerele de telefon 0368.739.106 și 0268.516.865 sau pe adresa de e-mail office@braicata.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.