Premieră în județul Brașov. Turiștii pot descoperi tainele unei păduri virgine

Codrul secular de la Șinca, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este deschis turiștilor care vor să descopere tainele unei păduri virgine. 

Traseul tematic “Lumea fascinantă a pădurilor virgine” este realizat de de Propark – Fundația pentru Arii Protejate care printr-un proiect finanțat de NABU si Fundația VGP. Primul traseu tematic din județ realizat într-o pădure virgină, are aproximativ 3 km cu 6 stații care prezintă esența poveștii unei păduri virgine, arată vizitatorului importanța lemnului mort, a ciupercilor și insectelor, a procesului regenerare naturală, ne arată cât de importante sunt fenomenele naturale catalogate adesea de oameni ca fiind ”calamități”.

Printre altele, în această pădure se afla cel mai înalt brad din Europa, cu o înălțime de aproximativ 62 m.  Codrul Secular Pădurile Șincii, cu o suprafață de aproximativ 300 de hectare, este inclus în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine din România, dar și în Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Codrul de la Șinca a devenit parte a Patrimonului universal UNESCO. Știi ce este unic la el?

Cum se poate vizita codrul de la Șinca 

Cei interesați să viziteze Pădurile Șincii, pot accesa site-ul TRASEULUI TEMATIC, unde sunt disponibile informațiile privind programarea. 

Programarea se poate face fie telefonic la numerele de telefon 0368405575 sau 0756206156 sau pe e-mailul ocolului padurilesincii@yahoo.com.

  • Grupul poate avea între minim 5 și maxim 15 persoane 
  • Tariful de vizitare este de 25 euro/persoana pentru adulți și 4 euro/persoană pentru elevi și studenți (prețul include TVA)
  • Tarifele includ următoarele servicii: taxa de intrare, transportul grupului la cerere din intersecția Valea Strâmba cu DN 73 A (click aici pentru coordonate exacte) până la intrare în pădurea virgină (aprox. 8 km de drum forestier) și un pădurar însoțitor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.