Peste 12 % „șefime” în organigrama propusă de primarul Allen Coliban. Cum stă Primăria Cluj, cu care primarul face comparația

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a încercat să îi convingă pe aleșii locali brașoveni să voteze noua organigramă a primăriei prezentând și date referitoare la angajaţii de la primăriile din Cluj sau Timișoara, unde numărul de salariați este mai mare decât la Brașov. În forma propusă de primarul Coliban, pentru Braşov însă, deşi creşte numărul de posturi, apar şi mai mult funcţii de conducere. 

„Există un studiu comparativ care ia în calcul numărul de angajați ai primăriilor, raportat la populație. Primăria Cluj Napoca are 1.099 de posturi în organigramă, raportul fiind de unu la 296 locuitori. Timișoara are 640 de posturi, iar raportul este de unu la 498”, a declarat primarul la ultima ședință de plen a Consiliului Local Brașov. 

Pe de altă parte, tot prin comparație cu primăriile amintite, rezultă că, în cazul în care organigrama ar fi fost aprobată, Primăria Brașov ar fi avut cel mai mare procent de șefi dintre cele trei. 

Mai exact, în organigrama propusă de primarul Brașovului erau prevăzute 397 de posturi de funcționari publici și salariați din categoria „personal contractual”, dintre care 49 erau funcții de conducere. Altfel, spus, dintre cele 397 de posturi, 12,34% erau de șefi. 

La Cluj, în organigramă sunt 1096 de posturi în aparatul de specialitate al primarului (funcționari și personal contractual), dintre care 90 sunt șefi, procentul funcțiilor de conducere reprezentând 8,21% din posturi. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.