Propunerea primarului Coliban a trecut de Comisia de Circulaţie: în Centrul Vechi şi Şchei se va circula cu maxim 30 km/h

În Centrul Vechi al Brașovului se va circula cu maxim 30 km/h. Comisia de Circulație a municipiului Brașov a dat aviz favorabil inițiativei primarului Allen Coliban, care a propus ca în zona cuprinsă între Rectorat, str. Castelului, str. Nicolae Bălcescu și în tot cartierul Șchei, să existe această restricție de circulație. 
 
Restricția va intra propriu-zis în funcțiune după avizarea planului privind semnalizarea și marcajele de către Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Brașov și instalarea semnelor de circulație necesare.
 
Primăria municipiului Brașov a transmis că în această zonă a Centrului Vechi și a Șcheiului, Poliția națională va monitoriza circulația. 
 
„Pot sa vă confirm că domnul primar a avut mai multe discuții cu reprezentanții Poliției Naționale. În prima etapă aceștia vor monitoriza circulația cu radare mobile, iar pe termen mediu pregătim un proiect de amplasare radare fixe, atat in centru și Șchei, precum și în alte zone ale municipiului”, a precizat Nicolaeta Cîrjan, consilierul personal al primarului Alen Coliban, pe probleme de comunicare. 
 
Potrivit acesteia, „termenul mediu” avut în vedere este până la finalul anului următor. 
 
În prezent, în zona Centrul Vechi – Şchei se circulă cu 50 km/h. În luna august, primarul Allen Coliban a mai adus o dată în Comisia de Circulaţie, această iniţiativă.  Atunci însă, propunerea nu a primit aviz favorabil.   În 15 septembrie, iniţiativa a fost reanalizată, iar luarea unei decizii a fost amânată până la şedinţa care a avut loc azi. 
 
Limitarea vitezei în zona cuprinsă între Rectorat, str. Castelului, str. Nicolae Bălcescu și în tot cartierul Șchei vine după ce pe perioada Forumului Oraşelor Verzi (FOV), organizat într-un cort pe terenul de sport al Colegiului  Naţional „Andrei Şaguna”, Primăria Braşov a închise una dintre benzile de circulaţie de pe strada Mureşenilor. Iar rezultatele au fost dezastruase pentru şoferi, care s-au plâns de ambuteiaje şi de perioade mult pra lungi petrecute în trafic în zona dintre rectorat şi Piaţa Unirii. Cu toate acestea „experimentul” de la FOV a fost prezentat în raportul post-eveniment, ca o mare reuşită a organizatorilor de la Primăria Braşov. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.