Dr. Cristina Vecerdi: „Reticența față de vaccinare există și în alte state”/„Oamenii nu ar trebui să își ia informațiile numai de pe Facebook”

Reticența față de vaccinare nu se manifestă doar în România, susține dr. Cristina Vecerdi, fost coordonator UPU SMURD Brașov. Ea consideră că această situație ar trebui gestionată mai atent de autorități, inclusiv în ceea ce privește comunicarea.

„Reticență este peste tot. Depinde cum gestionezi o astfel de situație prin autoritatea statului, prin reglementări corecte, astfel încât acestea să fie aplicate. Poate că nu a fost o comunicare foarte bună. De asemenea, un alt motiv al reticenței ține de educația sanitară, care lipsește cu desăvârșire în școli”, a declarat dr. Vecerdi.

În opinia ei, în planul comunicării ar trebui să se pună accentul pe transmiterea informațiilor către locuitorii din mediul rural, iar într-o astfel de campanie ar trebui să se implice medicii de familie, asistenți sociali, lucrători în spitale sau mediatorii.

„Aceștia ar trebui să meargă pe teren și să le ofere oamenilor informațiile necesare. Oamenii nu ar trebui să își ia informațiile numai de pe Facebook”, a detaliat dr. Vecerdi.

„Vaccinarea poate opri pandemia, dar aceasta nu este singura unealtă”

Pe de altă parte, dr. Cristina Vecerdi a menționat că vaccinarea este una dintre uneltele care pot opri pandemia, însă este nevoie și de alte măsuri.

„Rezolvarea acestei probleme se află în mâinile noastre, ale liderilor, ale medicilor, ale societății civile. Avem uneltele pentru a opri pandemia. Vaccinarea poate opri pandemia, dar aceasta nu este singura unealtă. Vaccinarea împiedică apariția formelor severe și foarte grave și scade presiunea pe secțiile de terapie intensivă. Totuși, avem o mulțime de alte unelte la dispoziție și cred în această direcție trebuie întărite acțiunile. Este vorba de metodele de prevenție ce țin de sănătatea publică și le spunem din martie 2020: purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanței fizice, igiena mâinilor. Cred că la nivelul coordonatorilor trebuie luate măsuri și întărite modalitățile de urmărire a respectării regulilor”, a mai spus fostul coordonator al UPU SMURD Brașov.

Declarațiile au fost făcute în contextul vizitei la Brașov a unei delegații a Organizației Mondiale a Sănătății, la invitația dr. Cristina Vecerdi, în prezent deputat de Brașov din partea PNL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.