Factura de căldură a brașovenilor, majorată cu 33%. Noul preț a fost aprobat de Consiliul Local Brașov

Consiliul Local Brașov a aprobat luni noile tarife la energie termică, valabile din 1 noiembrie 2021. Conform actului normativ aprobat de aleșii locali, prețul gigacaloriei facturat populației a fost majorat cu 33%, de la 198,97 lei/Gcal, cu TVA, la 264,14 lei/Gcal, cu TVA. Chiar și cu această majorare, pentru anul 2022, valoarea subvențiilor acordate de la bugetul local al municipiului Brașov pentru acoperirea diferenței între costul de producție și prețul plătit populației este estimată la 23.161.260 lei, inclusiv TVA.

„În cazul în care tariful pentru populație nu s-ar modifica, efortul financiar anual al Municipiului Brașov, ar fi cu 1.509.060 lei cu TVA, mai mare decât 23.161.260 lei inclusiv TVA”, se arată în documentația aferentă proiectului de hotărâre. 

Prin același proiect de hotărâre a fost stabilit și prețul gigacaloriei pentru consumatorii noncasnici (firme, instituții):

– 488,69 lei /Gcal fără TVA, pentru energia termică cumpărată, transportată, facturată consumatorilor noncasnici racordaţi la reţeaua de transport, inclusiv furnizarea)

– 641,23 lei /Gcal, fără TVA (pentru energia termică cumpărată/ produsă, transportată şi distribuită, facturată consumatorilor noncasnici racordaţi la reţeaua de distribuţie, inclusiv furnizarea). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.