FOTO&VIDEO. În plină pandemie, autoritățile brașovene au fost „luate prin surprindere” / Centrul istoric al Brașovului, împodobit cu superficialitate

Bradul din 2021

Așa cum a anunțat la începutul lunii viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, în 29 noiembrie a început sezonul sărbătorilor de iarnă în centrul istoric al orașului. Cum era de așteptat, brașovenii au asteptat cu nerăbdare momentul iar luni seara au mers în Piața Sfatului, pentru a vedea pomul de Crăciun. Numai că Primăria Brașov a dat impresia că a fost luată prin surprindere.

În plin val pandemic, accesul la Târgul de Crăciun s-a făcut luni „la liber”, nefiind vizibilă nicio „măsură de combatere a răspândirii virusului COVID-19”. 

La nivel declarativ, reprezentanții Primăriei Brașov au spus ieri că nu exista o oră stabilită pentru aprinderea luminițelor din pomul de Crăciun. Dar, coincidență sau nu, oamenii care se ocupă de imaginea Primăriei au știut exact când să ridice drona, astfel încât să surprindă momentul aprinderii instalației luminoase din brad. 

Pe de altă parte, chiar dacă Piața Sfatului era plină, polițiști locali erau invizibili. De altfel, nici mașini de intervenție nu erau în zonă. 

Singura măsură vizibilă a fost plasarea unor polițiști la giratoriul din Livada Poștei, pentru fluidizarea traficului rutier pe strada Mureșenilor. Cu toate acestea, ambulanțele aveau probleme în a se strecura printre mașini. 

În ceea ce privește modul în care a fost împodobit centrul istoric al Brașovului, bradul de Crăciun este punctul forte. În rest, detaliile au fost ignorate. Pe strada Republicii sunt porțiuni cu perdea luminoasă lipsă sau zone în care instalațiile au lățimi diferite.

Pe străzile adiacente străzii Republicii, dacă au fost montate perdele, acest lucru s-a făcut numai în zona intersecțiilor cu principala arteră pietonală din centrul istoric al orașului.

Stâlpii folosiți pentru ancorarea cablurilor luminoase nu au mai fost „îmbrăcați” cu cetină, așa cum s-a procedat în trecut.

Un brad a fost împodobit și în Piața Sfântul Ioan, cel mai probabil, pentru a înveseli atmosfera după montarea patinoarului promis pentru 29 noiembrie, dar amânat pentru data de 15 decembrie. 

În ceea ce privește brazii din cartiere, aceștia au fost împodobiți cu niște globuri mult prea mari pentru arborii tăiați din pădure. Au fost montate și instalații luminoase, dar acestea nu au fost aprinse în 29 noiembrie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.