Județul Brașovul are 57 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID-19. În 1 noiembrie erau ocupate 47

Județul Brașov este pregătit cu 57 de paturi de terapie Intensivă pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus, funcționale în mai multe unități sanitare. Mai exact, potrivit informațiilor prezentate de directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Claudia Bularca, în acest moment sunt operaționale toate cele 28 de paturi de la Secția modulară ATI de la Spitalul Clinic Județean Brașov, asta după ce la începutul lunii septembrie erau funcționale 14 dintre ele. 

„Pentru a putea operaționaliza toate paturile de la Secția ATI – COVID de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a fost nevoie de detașarea unor cadre medicale. Au fost aduși doi medici de terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, iar un alt medic a fost detașat de la Spitalul Orășenesc Baraolt. De asemenea, la secția modulară de la Spitalul Județean au fost detașați cei 12 rezidenți de la Universitatea Transilvania, care se specializează în terapie Intensivă”, a explicat Bularca. 

Aceasta a mai spus că alte paturi de terapie intensivă mai sunt la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”, dar și la „Infecțioase” sau „Neuro”. 

Conform aceleiași surse, în numărul de 57 de paturi sunt incluse atât paturile ATI (unde se poate face și intubarea), cât și paturile de terapie intermediară. 

Mai multe spitale din județ preiau numai pacienții COVID 

Pe de altă parte, directorul DSP Braşov a anunțat că în ultima perioadă au fost declarate unități „suport COVID” (care tratează pacienți cu coronavirus) spitalele din Rupea, Săcele, Zărnești și Făgăraș, dar și spitalul CF Brașov. Pacienți cu COVID mai sunt tratați la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, la Spitalul Militar, dar și la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Sânpetru. 

În total, Claudia Bularca a declarat că în județ sunt funcționale 520 de paturi pentru pacienții COVID. În 1 noiembrie, în spitale erau internate 506 persoane, dintre care 47 la „terapie Intensivă”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.