Apelul șefei DSP Brașov: Dacă puteţi să mergeți să vă testați la centre, nu solicitaţi echipa de recoltare la domiciliu!

Directorul DSP Braşov, dr. Claudia Bularca, face apel la braşovenii care au simptome sau care cred că ar putea fi infectaţi cu COVID, să nu ezite să facă un test, fie Real Time PCR, fie rapid, cu antigen. De preferat este însă ca oamenii să meargă ei înşişi la centrele de testare, dacă o pot face, nu să solicite echipe la domiciliu. 

Explicaţia şefei DSP este că o solicitare a echipei de testare la domiciliu înseamnă automat imoblizarea unor ambulanţe şi a personalului medical, la mare căutate în aceste zile.

În judeţ există mai multe centre de testare autorizate, printre care cel de la Spitalul de Copii, de la Clinica Regina Maria, la Dispensarul TBC de pe strada Sitei, la farmacii din Braşov – Medfarm, Muşeţelul şi Sensiblu de pe Calea Bucureşti, la Codlea, Dumbrăviţa şi Hărman.

„Medicii de familie primesc şi ei teste antigen pentru a le utiliza la nevoie. Pe 22 septembrie a devenit funcţional şi un aparat RT-PCR la Laboratorul DSP, care a preluat deja 1.305 probe de la domiciliu, până acum”, a precizat directorul executiv al DSP Braşov.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.