Primăria Brașov are de recuperat peste 190 milioane de lei la firme. Pentru încasarea creanțelor, va apela la „recuperatori” terţi

După ce nu a reușit sa recupereze „în regie proprie” datoriile acumulate de firmele intrate în insolvență, Primăria Brașov vrea sa apeleze la o firmă specializată în recuperarea creanțelor. Suma pe care municipalitatea brașoveană o are de recuperat este de 190 milioane de lei, iar numărul datornicilor este de 3.952. Cea mai veche creanță este din anul 2000 și ar trebui recuperată de o firmă care a intrat atunci în insolvență. Suma datorată se ridică la 27.000 lei. 

Cum vor fi selectate firmele de recuperare 

Pentru a se putea recupera aceste datorii, municipalitatea brașoveană a pregătit un regulament privind cesionarea creanțelor, document care este acum în faza dezbaterii publice. Conform proiectului, creanțele vor fi cedate în baza unor proceduri de selecție derulata de Direcția Fiscală Brașov.  Condițiile pentru această cesionare să fie posibilă sunt ca suma plătită de cesionar să nu fie mai mică decât datoria pe care debitorul o are, plata prețului cesiunii să se facă în maxim un an de la data încheierii contractului de cesiune, iar cesionarul să constituie garanții pentru plata cesiunii. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.