Dr. Nicolae Olteanu, medicul legendă al Ambulanței Brașov, s-a stins din viață și a întristat întreaga suflare medicală și nu numai

Foto: Claudiu Loghin

Serviciul de Ambulanță al Județului Brașov (SAJ) a primit o veste foarte tristă. Fostul coordonator al Ambulanței, dr. Nicolae Olteanu, s-a stins din viață aseară, la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, răpus de o boală incurabilă.  

Cel care a călăuzit pașii multora dintre colegii săi mai tineri și care a reușit să creeze la Ambulanța Brașov o adevărată familie, a plecat să slujească printre îngeri. A salvat mii de vieți în cariera sa de medic de ambulanță și a reușit să rămână în memoria celor care l-au cunoscut ca un excelent profesionist și un om de o modestie rară. 

Anul trecut, la 21 mai, s-a întors din ultima cursă, înainte de pensionare, iar colegii au avut grijă să facă din acest moment, unul special. L-au primit cu brațele deschise și i-au mulțumit pentru anii petrecuți împreună, în slujba brașovenilor. 

 

FOTO. Lacrimi şi multă emoţie la pensionarea dr. Nicolae Olteanu, unul dintre cei mai iubiţi medici de pe Salvare

 

Dr. Nicolae Olteanu și-a început cariera medicală, în 1985, la Dispensarul din Apața și printr-o „coincidență“ creată de colegii care i-au pregătit surpriza de retragere, ultima lui intervenție „de urgență“ la SAJ Brașov a fost tot la Apața. La sfârşitul anilor 90 a condus, timp de patru ani, Ambulanţa Braşov, între  01.03.1998 – 01.06.2002. În 2002 a renunţat însă la această funcţie, pentru a reveni la pasiunea sa profesională – munca de salvator. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.