Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, dotat cu echipamente de ultimă generație pentru căutarea persoanelor prinse de avalanșe

Începând din această lună, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov va avea în dotare un echipament RECCO de ultimă generație, folosit pentru căutarea persoanelor surprinse de avalanșă. Echipamentul va putea detecta și aparatele DVA având opțiunea de recepție a semnalelor emise în banda de 457 kHz.

„Acest sistem este deja folosit pe scară largă la nivel mondial, fiind în dotarea a peste 900 de structuri de salvare montană din 28 de țări”, au precizat reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Brașov.  

 Conform sursei citate, salvatorii montani brașoveni au participat zilele trecute la cursul de instruire teoretică și practică, curs susținut de un instructor RECCO sosit din Germania. Începând din această iarnă vor fi operaționale echipe de intervenție pentru căutarea în avalanșă cu dispozitive RECCO din cadrul serviciilor Salvamont din Argeș, Alba, Bihor, Brașov, Gorj, Mureș, Maramureș, Prahova, Sibiu și Suceava. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.