Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov va avea temporar încă o linie de gardă continuă

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a primit acordul Consiliului Județean pentru unele modificări în liniile de gardă, pentru a putea răspunde mai bine cazurilor care apar în această perioadă. Potrivit cererii înaintate de SCJU Deliberativului Local, cea mai mare unitatea medicală din județ urmează să își suplimenteze liniile de gardă continuă în specialitatea de medicină internă, pe o perioadă determinată, iar linia de gardă continuă în specialitatea oftalmologie ar urma să fie transformată în linie de gardă la domiciliu.

Modificările sunt pe perioadă determinată

Suplimentarea liniilor de gardă în specialitatea de medicină internă se va face pe perioadă determinată, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a corpului B de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și mutarea secțiilor din pavilionul Mârzescu, în pavilionul Astra și în pavilionul Central.

Unitatea sanitară are patru linii de gardă aprobate pentru medicină internă, iar cea suplimentară este solicitată pentru intervențiile de pe platforma Mârzescu.

De precizat este faptul că aceste modificări se fac în contextul în care lucrările de consolidare și reabilitare a corpului B din pavilionul central al spitalului s-au prelungit cu mult peste termenul prevăzut inițial. Aceste lucrări sunt pe ultima sută de metri, însă ele au fost încetinite de amenajările din curtea unității, unde a fost ridicată secția modulară de ATI, care nu a mai permis prea multe „intervenţii” de construcţie, la parterul clădirii principale. 

Spitalul Judeţean are în prezent 13 linii de gardă continuă

În prezent, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov are aprobate 13 linii de gardă continuă, conform Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, aprobat prin OMS 870/2004.

Aceste linii au fost completate prin trei avize ale Ministerului Sănătăţii, prin transformarea liniei de gardă la domiciliu în specialitatea neurologie, în linie de gardă continuă (în 2019), suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea cardiologie, până la data de 31.12.2021 (în iunie 2021) şi suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea ATI, pe perioada stării de alertă (în 30 septembrie 2021). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.