Atenție vitezomani! Al doilea ”pistol radar” ultraperformant va fi folosit în municipiul Brașov. Cu primul pistol-radar s-au reţinut deja 130 de permise şi s-au acordat amenzi de peste 1,1 milioane de lei

Primăria Brașov a achiziționat un al doilea pistol radar de ultimă generație, de tip TruCAM2, care va intra în dotarea Poliției Municipiului Brașov. ”Dispozitivul mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser” este însoțit și de un kit etilotest model AlcoQuant, livrat gratuit. Costul de achiziție al pistolului radar a fost de 95.000 de lei fără TVA. 

Pistolul radar va fi însoţit de un aparat etilotest

Radarul și etilotestul vor fi utilizate exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov, pentru a ajuta activitatea Poliției Rutiere și pentru a contribui astfel la reducerea numărul de accidente cauzate de viteza excesivă, sporirea siguranței participanților la trafic, sporirea siguranței publice precum și diminuarea poluării ca urmare a vitezei excesive pe teritoriul municipiului. Dispozitivul poate fi folosit pe orice arteră deschisă circulației publice, fiind foarte versatil, pentru că activitatea poliției nu mai depinde de poziționarea unui echipaj, ca în situația autospecialelor de poliție dotate cu radar. Este complet automat, astfel că operatorul nu mai trebuie să regleze manual claritatea și luminozitatea.

Filtrele pentru zi și noapte sunt încorporate și nu mai trebuie schimbate manual de operator. Camera este full HD, permite o apropiere prin zoom la o distanță mult mai mare și identificarea plăcuței de înmatriculare a vehiculului de la o distanță care depășește 200 de metri, și chiar, potrivit poliției, a fizionomiei conducătorului auto, în anumite condiții.

Distanța la care poate înregistra viteza este de peste un kilometru ! Ecranul camerei este mai mare decât la modelul anterior și permite o utilizare mai ușoară și mai intuitivă, masa totală a dispozitivului este mai mică decât la modelul anterior, iar puterea de calcul și reacțiile dispozitivului sunt mai mari decât la modelul anterior, având două procesoare și două plăci de bază. Pistolul radar este singurul tip de dispozitive de acest fel omologat în România și poate detecta viteze ale autovehiculelor între 0 și 300 km/h.

Anul trecut, Primăria Brașov a achiziţionat un aparat similar, pus tot la dispoziţia Poliţiei Rutiere

Potrivit datelor furnizate de polițiști, de la 1 septembrie 2020, când primul radar laser mobil TruCAM2 a intrat în dotarea Poliției Rutiere Brașov și până în acest moment, au fost depistate cu ajutorul lui 4.141 de încălcări ale regimului legal de viteză, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.130.710 lei. 130 de permise de conducere au fost reținute.

Cea mai mare viteză înregistrată în trafic cu acest dispozitiv a fost de 203 km/h, pe Calea București, pe un sector cu limitare la 50km/h.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.