Bărbat atacat de viperă în Piatra Craiului. A fost ajutat de omul potrivit aflat la locul potrivit

Un accident puțin obișnuit s-a produs duminică în creasta Pietrei Craiului. Un bărbat a fost atacat de o viperă, chiar dacă pe creastă s-a depus un strat consistent de zăpadă.  

Conform salvatorilor montani de la Salvamont Zărnești, victima a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă foarte aproape de Vf. Ascuțit.

„Pentru acțiunea de salvare au fost esențiale colaborarea salvatorilor montani din Zărnești cu operatorii 112, indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgență, dar și faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuțit și sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov. Vlad a coborât în  timp record victima din Vf. Ascuțit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zărnești, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgență specializat din cadrul dispeceratului. În mai putin de 2 ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orășenesc Zărnești și în final, la Spitalul Județean Brașov, starea sa de sănătate fiind stabilă”, a anunțat Salvamont Zărnești.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.