Brașovul, nod pentru trei autostrăzi. Investițiile de peste 5,5 miliarde de euro ar trebui să fie gata până în 2030

Brașovul ocupă un loc important în planul investițional al Ministerului Transporturilor, având în vedere că în vecinătatea municipiului se vor întâlni trei autostrăzi. Mai exact, în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, județul Brașov ar urma să fie tranzitat de trei autostrăzi, respectiv Comarnic-Brașov, Brașov – Sibiu și Brașov – Bacău. De asemenea, este prevăzută și o componentă a autostrăzii Brașov – Bacău: Bypass-ul Brașov Nord. Valoarea totală estimată a celor trei investiții este de 5,532 miliarde de euro și,  cu excepția segmentului de autostradă Râșnov – Cristian (care este operațional), celelalte investiții sunt la stadiul de proiect. 

Conform documentului amintit, valoarea autostrăzii Sibiu – Brașov este estimată la 1,479 miliarde euro, iar în acest moment, investiția este în etapa realizării documentațiilor tehnice. 

Autostrada Ploiești – Comarnic – Brașov este o investiție estimată la 1,571 miliarde euro și este acum în etapa actualizării unor documentații tehnice. Artera a fost promisă de aproape toate guvernele în ultimii 15 ani, însă, până acum investiția a rămas la nivelul căutării soluțiilor tehnice și a surselor de finanțare. 

În ceea ce privește autostrada Brașov – Bacău (inclusiv Bypass-ul Brașov Nord), valoarea acesteia este estimată la 2,482 miliarde de euro. Pentru acest proiect se analizează acum variantele de traseu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.