Contractul Coliban – Nunvailer pentru promovarea Primăriei Brașov pe Facebook nu a mai fost semnat. Răspunsul oficial al Primăriei: „Nu mai este suficient timp pentru îndeplinirea obligațiilor”

Contractul de servicii atribuit în de Primăria Brașov firmei SC NVLR WEB STUDIO SRL – la care consilierul județean Silviu Ivan Nunvailer este asociat, alături de soția lui – nu a mai fost semnat.

Achiziția, despre care a relatat Brașov Metropolitan în 5 decembrie, s-a făcut pe platforma electronică de achiziții publice, prin atribuire directă, iar întreaga procedură a durat câteva ore. Mai exact, anunțul Primăriei Brașov a fost încărcat pe platforma electronică de achiziții publice în 26 noiembrie, la ora 10.56, iar reprezentanții firmei au răspuns în aceeași zi, la ora 14.01. După două minute,  la ora 14.03 ofertantul a primit confirmarea de atribuire de la Primăria Brașov.

De menționat că atât primarul Brașovului, Allen Coliban, cât și consilierul județean Silviu Ivan Nunvailer sunt colegi în USR. 

În 8 decembrie,  purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a anunțat că  nu a mai fost semnat contractul de servicii. 

„Încă nu s-a semnat contractul și nici nu se va semna, având în vedere că între momentul demarării procedurii și momentul finalizării ei a trecut mai mult timp, iar timpul rămas nu mai este suficient pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute în caietul de sarcini”, este răspunsul oficial, oferit în 8 noiembrie  de purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. 

Totuși, rămâne întrebarea de ce nu a fost semnat contractul în perioada 26 noiembrie – 8 decembrie, din moment ce părțile „s-au înțeles” pe SICAP (platforma electronică de achiziții publice) asupra tuturor clauzelor contractuale.  

Nu este exclus ca unul dintre răspunsuri să fie legat de indignarea apărută în spațiul public, după publicarea materialului în care a fost prezentată achiziția,  astfel că este posibil ca în interiorul USR să se fi ajuns la concluzia că este mai bine ca Silviu Ivan Nunvailer să renunțe la contract, pentru a nu afecta și mai tare imaginea partidului, și așa „ciobită” la Brașov. 

Reamintim că în 26 noiembrie, Primăria Brașov publica anunțul de atribuire a unui contract pentru servicii de campanie de publicitate cu o valoare de 18.000 lei, fără TVA. Detaliile acestui contract sunt disponibile în articolul nostru din 5 noiembrie: 

De la Allen Coliban pentru un coleg de partid. Primăria Brașov plătește firmei unui consilier județean USR peste 21.000 de lei, pentru like-uri pe Facebook

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.