Doar şase unităţi de învăţământ din judeţul Braşov administrează testele de salivă. Pentru restul elevilor, responsabilitatea a fost preluată de părinţi

Doar şase unităţi de învăţământ din judeţul Braşov aplică testele de salivă la şcoală, în timp ce restul de 379 în care orele se desfăşoară cu prezenţă fizică au decis, de comun acordu cu părinţi ca acestea să fie administrate acasă. Anunţul a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, care spune că cele şase untăţi care administrează la clasă testele de salivă sunt Școala Primară Beclean, Grădinița cu Program Normal Beclean, Școala Primară Boholț, Școala Gimnazială Fundata, Grădinița cu Program Normal Fundata şi Grădinița cu Program Normal Șercăița. Aceste şase unități însumează 125 de copii și elevi, reprezentând sub un sfert de procent din totalul copiilor/elevilor înmatriculați în unitățile școlare brașovene.

În celelalte unități testele de salivă se administrează diferențiat de la o clasă la alta, fie acasă fie la școală. „Reamintim că în conformitate cu Ordinul comun al ME și MS testarea elevilor și a copiilor nu este obligatorie, pe cale de consecință prezența fizică a acestora în unitatea școlară nu este condiționată de efectuarea acestor teste. În cazul în care rezultatul în urma testării unui elev este pozitiv, părinții/tutorii legali ai acestuia au obligația de a anunța medicul de familie”, a declarat Valentin Bucur.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.