Fost europarlamentar PSD, în cărți pentru postul de subprefect al Brașovului

Chiar dacă nu au anunțat oficial „candidatul” pentru funcția de subprefect al județului Brașov, surse de încredere ne-au dezvăluit una dintre variante. Potrivit informațiilor noastre, cel mai plauzibilă variantă pentru funcția de subprefect al Brașovului, din partea PSD, este Răzvan Popa. Fostul europarlamentar este în prezent administrator public al comunei Teliu. 

Răzvan Popa și-a început cariera politică în PSD, în anul 2000, iar o perioadă a fost purtător de cuvânt al organizației județene Brașov. În perioada în perioada 2012 – 2014 a fost viceprimar al municipiului Brașov, fiind înlocuit cu Adina Durbacă, după ruperea USL.  În perioada 2014 – 2016 a fost consilier local și membru în Consiliul de Administraţie al IAR Ghimbav, numit de PSD.  

În anul 2017, Răzvan Popa  a devenit eruroparlamentar, după ce unul dintre colegii de partid a renunțat la mandat. 

La alegerile din anul 2020, Popa a obținut un mandat în Consiliul Județean Brașov, însă a renunțat, optând pentru funcția de administrator public al comunei Teliu. 

La Brașovul, unul din cele două posturi de subprefect este liber, astfel că PSD nu va avea probleme în a-și impune candidatul

Reamintim că social democrații au confirmat încă de joi, prin președintele organizației județene PSD Brașov, Marius Dunca, faptul că vor o funcție de subprefect. Negocierile au trecut deja de primii pași, iar la nivel naţional, liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit deja un algoritm de împărţire a portofoliilor de prefect și subprefect.

După primele discuţii, liberalii au venit cu o „procedură de lucru” şi propun ca în judeţele unde PNL are preşedinte de Consiliu Judeţean, să aibă şi postul de prefect, altfel că cele două de subprefect vor reveni partidelor partenere la guvernare. La Braşov, acest „algoritm” poate fi cu uşurinţă pus în aplicare, având în vedere că PNL deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar până în prezent, funcţia de prefect al judeţului a fost deţinută tot de o propunere liberală – Cătălin Văsii.

Din cele două posturi de subprefect, unul este deja ocupată de propunerea UDMR – Izabella Ambrus, în timp ce al doilea este neocupat, după ce USR a ieşit de la guvernare, iar reprezentantul Uniunii, Codruţ Bucur, a fost destituit în luna septembrie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.