Consiliul Local Brașov va decide vineri cine îi va lua locul lui Coliban cât timp acesta lipsește. Şansele să nu mai fie Boghiu sunt mari

 Desemnată înlocuitor de drept al primarului în perioadele în care acesta nu este în concediu sau în alte situații un care își poate exercita atribuțiile, viceprimarul Flavia Boghiu este pe cale să își piardă acest statut. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local, programată pentru data de 17 decembrie, se regăseşte un proiect pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 527 din noiembrie 2020, prin care viceprimarul USR Flavia Boghiu a fost desemnată ca înlocuitor de drept al primarului, atunci când acesta nu-şi poate desfăşura atribuţiile sau când este plecat în concediu.

Inițiativa aparține consilierilor locali

Dacă, în majoritatea covârşitoarea cazurilor, proiectele de pe ordinea de zi a Consiliului Local sunt iniţiate de primar, în acest caz, iniţiativa modificări HCL prin care Boghiu a fost desemnată „înlocuitor de drept a primarului” aparţine unui grup de consilieri locali şi vine după ce, la nivel naţional, USR a ieşit de la guvernare, iar PNL a făcut front comun cu PSD şi UDMR, pentru formarea unui nou guvern.

Astfel, deşi deocamdată ordinea de zi publicată pe site-ul Primăriei Braşov nu este însoţită şi de documentaţia aferentă, este de aşteptat ca, liberalul Sebastian Rusu să devină înlocuitorul de drept al primarului, când acesta nu-şi poate exercitat atribuţiile. Informaţia a fost confirmată de Sebastian Rusu, care spune că proiectul prevede într-adevăr, această rocadă între el şi Flavia Boghiu.

Rusu, un viceprimar aproape fără ocupație 

În prezent, Sebastian Rusu mai are atribuţii doar în coordonarea de Serviciul Public Local Salvamont, Agrement şi Parking și de Serviciul pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân, după ce primarul Allen Coliban i-a retras, pe rând, atribuţiile în coordonarea Direcţiei de Sport şi Administrare a Infrastructurii Sportive, a clubului Corona şi a Direcţiei Tehnice.
Proiectul de hotărâre privind modificarea HCL 527/2020 are nevoie de 14 voturi din cele 27 din Consiliul Local, pentru a trece. Şansele de reuşită sunt mari, în contextul în care PNL şi PSD au împreună 15 consilieri, iar USR doar 12.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.