Ludovic Orban anunţă constituirea unui nou partid de centru-dreapta şi ia cu el şi 16 parlamentari PNL

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forţa Dreptei.

„Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul”, a declarat, Orban, la Parlament.

El a acuzat conducerea PNL că a trădat alegătorii care au acordat votul acestui partid şi şi-au pus speranţele în liberali.

„Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL. (…) Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie”, a spus Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, noul partid va fi o „construcţie pe termen lung”, care „presupune un mod corect, cinstit, onest, loial de a face politică”. El a precizat că marţi se va semna actul constitutiv al noii formaţiuni şi lunea viitoare vor fi depuse documentele de înregistrare la Tribunalul Bucureşti

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.